Huidtype meting zonnebank
Veilig naar Zonnestudio Sunvital Maarssen

Huidtype meting – gratis voor klanten

Welk huidtype heeft u? Er zijn verschillende soorten huidtypes, hiermee moet rekening gehouden worden met het gebruik van de zonnebanken. Bij Zonnestudio Sunvital krijgt u een gratis huidtype meting. Voor niet klanten zijn de kosten € 3.00.

Meting Melanine en Erytheem

U heeft maar één huid en daar gaan wij zorgvuldig mee om. Als u voor de eerste keer bij SunVital komt, dan meten wij zowel uw Melanine alsmede uw Erytheem. De uitslag van deze metingen en de uitslag van de huidanalyse geeft aan onder welke bank en hoeveel minuten u kunt zonnen.

De Melanine en Erytheem metingen van de huid worden gedaan met de Mexameter.  De gevoeligheid van de huid voor zonlicht wordt met de Mexameter gemeten. Het is een apparaat dat gebruikt wordt door artsen en wetenschappers. Voor de huidanalyse vult U een formulier in.

Melanine

Melanine is een pigment in de huid wat gevormd wordt door de melanocyten. Het beschermt de celkern, met daarin het DNA, tegen UV straling van het zonlicht. De hoeveelheid Melanine bepaald je phototype, dat wil zeggen de (erfelijk bepaalde) hoeveelheid pigment in de huid.

Erytheem

Erytheem is een reactie op het zonlicht gepaard gaande met roodheid en zwelling (verbranding). De MED (Maximale Erytheem Dosis) is dan overschreden. Hoe hoger de waarde, hoe gevoeliger de huid voor zonlicht, hoe sneller de huid dus zal verbranden.

Ook voor het zonnen in de buiten zon kunnen wij u advies geven met welke zonnecrème met SPF U in de buiten zon kunt gebruiken. Elk jaar selecteren wij de best geteste SPF cremes en dezen zijn bij ons te koop.

Huidtype meting bij zonnestudio Sunvital in Maarssen
Zonnebank kuurtje bij Zonnestudio Sunvital Maarssen
“Wij willen de mensen uit Maarssen en omstreken laten genieten van de kwalitatief zeer goed onderhouden zonnebanken, in een super hygiënische studio waar gastvrijheid vanzelfsprekend is”. De zon schijnt altijd in Zonnestudio Sunvital.
 

Marion Böke
Eigenaresse Zonnestudio Sunvital